Napříč staletími, archeologické novinky v Muzeu Podblanicka

Do soboty 30. 9. tohoto roku je možné navštívit v prostorách expozice „Historie města Benešova a jeho okolí“ v 1. patře budovy č. p. 74 na Malém náměstí v Benešově výstavu vybraných archeologických nálezů z okresu Benešov, které Muzeum Podblanicka získalo v posledních dvaceti letech do své sbírky od dárců či vlastním archeologickým výzkumem.
Návštěvníci uvidí pestrou škálu dosud nevystavených předmětů, pocházejících z dlouhého časového úseku od střední doby kamenné (mezolit) do nedávné minulosti, a seznámí se 
prostřednictvím doprovodného textu s jejich nálezovými okolnostmi, následnou muzejní péčí a významem těchto předmětů pro svoji dobu i pro nás. 
Na časové ose, na níž jsou některé předměty vyobrazeny, si mohou srovnat, co se v té které době ve světě a u nás odehrávalo. Na své si přijdou také děti v dětském koutku, kde se mohou zabavit a rozvíjet své schopnosti skládáním puzzlů, malováním a vybarvováním omalovánek a skládáním kachlových kamen. Další zajímavé informace nejen k vystaveným předmětům poskytnou dvě komentované prohlídky, které se budou konat v pátek 11. 8. a v sobotu 16. 9. od 14 hodin. Pro skupiny, kterým by termín komentované prohlídky nevyhovoval, je možné domluvit jiný termín telefonicky (734 445 654) či přes e-mail muzeum.archeolog [at] gmail.com

.

Odkaz na webové stránky: http://www.muzeumpodblanicka.cz/akce/napric-staletimi-archeologicke-novinky-v-muzeu-podblanicka/.

 

Autor textu: Darina Vnoučková
(Muzeum Podblanicka)

 

 

Další fotografie:

Komentáře

Přidat komentář