Zbrusu nová virtuální výstava spojená s Naučnou Stezkou Markomanů v Dobřichově

Ve spolupráci s Ústavem archeologické památkové péče středních Čech a obcí Dobřichov jsme pro Vás připravili exkluzivní virtuální výstavu, která Vás zavede na jednu z nejvýznamnějších českých archeologických lokalit, na Pičhoru u Dobřichova. Neskutečně bohaté pohřebiště germánských elit z počátku našeho letopočtu objevil již profesor J. L. Píč a od té doby budí téměř nepřetržitou pozornost badatelů.

A protože je Dobřichov celkově velmi zajímavou obcí s progresivním vedením, zrodila se myšlenka vystavět na slavné minulosti naučnou stezku. Ta Vás provede nejen historií a přírodním prostředím obce a jejího okolí, ale vtáhne Vás až do počátku 1. tisíciletí n. l., kdy se na našem území rozvíjela mocná Marobudova říše. A Vy si nyní stezku můžete nejen prohlédnout ve virtuální podobě, ale také se dozvědět mnoho dalších informací, které se již na naučné tabule (s naší výstavou provázané pomocí QR kódů) nevešly. 

Pojďte s námi tedy nyní virtuálně na Pičhoru a nechte se zlákat k její reálné návštěvě! Báječný genius loci, kterým celá lokalita přímo dýchá, Vám totiž online přenést nedokážeme!

VSTUPTE DO VÝSTAVY STEZKA MARKOMANŮ!

 

 

Komentáře

Přidat komentář