Unikátní virtuální výstava "Jak se žilo prvním zemědělcům" je tu!

Stromy se jemně vlní ve větru, ptáci v jejich korunách oslavují svým zpěvem počátek léta a říčka lenivě proplouvá korytem. Všude je klid, jen zdálky občas doléhají hlasy lidí, pracujících v blízkém lese. Ze štítů domů poklidně stoupá dým z vyhasínajících ohnišť, úroda zlátne a oznamuje tak blížící se čas sklizně. Od našich hektických velkoměst nás dělí více jak sedm tisíc let. 

I takovýto obrázek bychom mohli zahlédnout, kdybychom se přenesli časem až do staršího neolitu, do zlomové doby, která lidem přinesla mnoho důležitých změn. Doby, kdy se lidé začali živit zemědělstvím, přestali kočovat krajinou a objevili několik technologických inovací, zvaných neolitický balíček. Pojďte s námi objevovat krásu jejich umění, první stabilní architekturu i jejich duchovní svět!

Součástí výstavy je také zcela unikátní 3D model neolitické vesničky a originální kresby archeologů, kteří díky svým odborným znalostem a zároveň výtvarnému nadání dokázali překrásně rekonstruovat život v neolitu. Výstava je také pedagogicky zpracována a je vhodná k využití ve školní i domácí výuce dějepisu!

Vítejte u prvních zemědělců!

VIRTUÁLNÍ VÝSTAVA JAK SE ŽILO PRVNÍM ZEMĚDĚLCŮM

 

 

Komentáře

Přidat komentář