Cesty archeologie jsou pestré aneb redaktorka webu Archeologie na dosah se loučí

Cesty archeologieToto se mi nepíše s lehkým srdcem, ale někdy se stává, že běh věcí, který jsme předpokládali a očekávali, se najednou zvrátí a vydá se zcela jiným směrem a my nemáme tu moc to změnit. A to se stalo také Archeologii na dosah...

Bohužel po konci projektu již nenastaly podmínky pro jeho komplexní pokračování a celistvou archeodidaktickou práci, která by plně využívala osvědčenou kombinaci online kanálů a živých programů pro veřejnost s nejnovějšími trendy v muzejní pedagogice. A protože bychom se neměli bát zkoušet nové věci, i já jsem využila zajímavých nabídek a rozhodla se odejít z Národního muzea vstříc novým možnostem. 

Nadšenců zapálených do archeologie a její popularizace však stále přibývá a tak mě napadlo spojit své osvědčené síly a podílet se společně na jedné věci. A tak vznikly Cesty archeologie. Považujeme je v podstatě za plod našeho beltinového setkání a budeme Vám na nich odhalovat nejen kouzlo archeologie, ale také Vás na nich budou provázet dobře známé Příběhy předků v čele s keltským náčelníkem Toranem Laterantem a kupcem Awelwildem a mnoho dalších známých tváří z řad českých archeologů! 

A přibývá nejen nadšených jedinců, ale také institucí, a tak Cesty archeologie zaštítil Ústav archeologické památkové péče středních Čech (ÚAPPSČ), který se rozhodl zasvětit Vás do své práce a ukázat Vám, jak skvělé poznatky přináší česká záchranná archeologie (výtečným příkladem budiž reportáž z výzkumu ÚAPPSČ v Týnci nad Labem). Společně se tedy vydáváme na novou cestu popularizace archeologie a Vás chceme samozřejmě vzít s sebou!

Tímto se tedy s Vámi po třech letech srdečně loučím, milí čtenáři Archeologie na dosah, a doufám, že se budeme i nadále potkávat, ať už prostřednictvím nového webu Cesty archeologie či osobně na archeoakcích a programech!

Zdraví Vás
Veronika Mikešová
bývalá redaktorka webu Archeologie na dosah


P. S.: Novým redaktorem webu se nyní stává kurátor NM Ľubomír Novák, kontaktovat ho můžete na lubomir_novak [at] nm.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář