Oživený den výstavy Ve stínu Olympu se vydařil!

V sobotu 2. února 2013 jsme pro Vás připravili zábavně naučnou akci v právě probíhající výstavě Ve stínu Olympu. Na  den jsme pro Vás celý prostor nechali ožít keltskými a řeckými obyvateli, aby si mohli návštěvníci představit, jak takový život před dvěma a půl tisíci lety vypadal. 

Na jednotlivých zastávkách ve výstavě byly pro (nejen) dětské návštěvníky přichystány dobové úkoly, při kterých si mohli vyzkoušet své šikovné ruce i bystrou hlavu. S řeckými a keltskými ženami mohli příst a tkát, s muži pak zase obchodovat a vyjednávat. Mezi tím vším je čekali drobné hříčky, jako skládání mozaiky či oblékání panenek. 

Nikdo z návštěvníků se rozhodně nenudil. Děti byly například řeckými obchodníky zajímány do otroctví, muži obdivovali zbraně a dámská část návštěvnictva se zase rozplývala na trhu nad pravými kožešinami. Zkrátka si každý přišel na své a bylo opravdu živo!

O tom, že to stálo za to se můžete přesvědčit ve fotogalerii na našem facebooku, v reportáži České televize a ve videu pod článkem!

Komentáře

Přidat komentář